Diensten

Advocatenkantoor Verhelst is onder meer actief in volgende rechtstakken. Twijfelt u over bepaalde thema’s of heeft u een andere specifieke vraag, neem dan vrijblijvend contact op met ons, zodat wij dit samen kunnen bespreken.

Ondernemings- en vennootschapsrecht

Als ondernemer wilt u zich volledig kunnen richten op uw core business. Soms wordt u geconfronteerd met juridische kwesties die uw aandacht opeisen. Bij ons kunt u terecht voor advies en bijstand op het gebied van ondernemings- en vennootschapsrecht. We begrijpen dat elke onderneming uniek is en daarom bieden wij maatwerkadvies en oplossingen die aansluiten bij uw specifieke situatie.

Ons doel is om u als ondernemer te ontzorgen op het gebied van juridische vraagstukken, zodat u zich kunt focussen op de groei en ontwikkeling van uw onderneming. Hierbij wordt steeds een kosten-baten analyse gemaakt. Het is uiteraard niet de bedoeling dat een procedure u meer kost dan ze u oplevert.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen.

  • Invordering van betwiste en onbetwiste facturen
  • Bijstand bij faillissementsprocedures, kwijtschelding, bestuurdersaansprakelijkheid
  • Moeilijkheden tussen aandeelhouders en bestuurders
  • Opstellen, nakijken en onderhandelen van handelscontracten

Verkeersrecht

Wij begrijpen dat het krijgen van een verkeersboete, het ontvangen van een dagvaarding voor de politierechtbank of het betrokken zijn bij een verkeersongeval zeer stressvol kan zijn. Daarom bieden wij klantgerichte juridische diensten aan die zijn afgestemd op uw individuele behoeften.

Of u nu beschuldigd wordt van een verkeersovertreding, betrokken bent bij een verkeersongeval of bezig bent met het indienen van een aansprakelijkheidsclaim, wij zijn er om u te ondersteunen en u door het proces te begeleiden. Wij hebben een ruime ervaring met procedures voor de politierechtbank in verband met onder meer vluchtmisdrijf, alcohol en drugs, snelheidsovertredingen, inbreuken op de technische vereisten, en nog veel meer.

Daarom zullen wij nauw met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van uw zaak en dat uw vragen en zorgen altijd worden beantwoord.

Strafrecht

Op zoek naar een advocaat die uw correctionele zaak serieus neemt en uw belangen voorop stelt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze werkwijze is cliëntgericht. Wij zetten ons altijd maximaal in om de beste resultaten te behalen voor onze cliënten. Dit doen we door goed naar u te luisteren, uw situatie te begrijpen en uw zaak met de grootst mogelijke zorg te behandelen. Of het nu gaat om een zedenzaak, een drugsdelict, slagen en verwondingen of doodslag, wij staan voor u klaar.

Ons kantoor heeft een diepgaande kennis van het strafrecht. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetswijzigingen. Hierdoor kunnen wij u altijd voorzien van het beste juridische advies en u bijstaan in alle fasen van het strafproces. Of het nu gaat om een politieverhoor, een strafzaak bij de correctionele rechtbank of een hoger beroep, wij zijn er voor u.

Agrarisch recht

Het kantoor biedt deskundig advies en juridische ondersteuning aan boeren en andere landbouwbedrijven.

Het landbouwleven is sterk gejuridiseerd. Er zijn talloze wettelijke en administratieve verplichtingen waar u als landbouwbedrijf aan moet voldoen.

Wij kunnen u bijstaan bij elk juridisch probleem waarmee u als landbouwer in aanraking kan komen. Heeft u problemen als pachter of verpachter? Moet u een cultuurcontract opstellen of ondertekenen? Heeft u problemen bij de uitoefening van een recht van uitweg, overweg of enige andere erfdienstbaarheid? Aarzel niet om ons kantoor te contacteren voor een eerste gratis en vrijblijvende consultatie.

Burgerlijk recht

Of u nu advies nodig heeft over contracten, huurgeschillen, aansprakelijkheidskwesties, verzekeringskwesties of andere zaken, wij kunnen u steeds helpen. Ons kantoor heeft een uitgebreide kennis van het algemeen burgerlijk recht. Wij kunnen u steeds voorzien van professioneel en persoonlijk advies op maat.

Procedure als eiser of verweerder bij het vredegerecht, de ondernemingsrechtbank of de rechtbank van eerste aanleg? Wij kunnen u steeds met raad en daad bijstaan.